Снимка CSD.bgКритиките отвън към управлението на Борисов се увеличават и стават

...
Снимка CSD.bgКритиките отвън към управлението на Борисов се увеличават и стават
Коментари Харесай

Клаус Шрамайер: 30 години след 10 ноември България си остава България. Страната си остава в ръцете на беззаконието, олигарсите и корупцията

Снимка CSD.bg

Критиките извън към ръководството на Борисов се усилват и стават все по-остри. 

България ще си остане в плен на беззаконието и корупцията. А София отново театрално ще сервира на Запада съветски шпионски истории, с цел да си върти необезпокоявано далавери с Русия, споделя немският посланик Клаус Шрамайер пред DW.

„ Всъщност всеки безпристрастен външен наблюдаващ би очаквал, че тези избори към този момент са предрешени в напълно друга посока. Защото след 10-месечните улични митинги Борисов и неговият антураж би трябвало да са към този момент изметени. Чудеса обаче не стават. Повече от 30 години след 10 ноември 1989 България си остава България. А това значи - Балкански полуостров. Там към момента господстват призраците на предишното, навиците от предишното, плюс постсоциалистическите рефлекси “, счита той.

„ Дори разсъдъкът да победи, късмет отново няма никакъв - поради към този момент трансформиралия се във фолклор „ следен избор “ и поради изборните фалшификации. Освен това в България още няма гласоподаване по пощата, а в изискванията на пандемия това в допълнение ще снижи изборната интензивност, което облагодетелства огромните партии и статуквото. В един раздробен парламент с 5-7 показани партии, сформирането на държавно управление по никакъв начин няма да е елементарно “.

По думите му конформистите и опортюнистите ще гласоподават за партията на Борисов.

„ Страната ще си остане в ръцете на беззаконието и под властта на олигарсите и на корупцията, а техни принадлежности и отсега нататък ще бъдат политиците. София и отсега нататък театрално ще сервира на Запада съветски шпионски истории, с цел да може в това време необезпокоявано да си върти далаверите с Русия - да вземем за пример „ Турски поток “ и Белене “, добави Клаус Шрамайер.

Що се отнася до Държавно стопанско предприятие, дипломатът предвижда, че ще продължи и отсега нататък да гледа своята полза и с тази цел да поддържа най-силния.

Според него евентуално Борисов и ГЕРБ и след изборите ще могат да разчитат на поддръжка от Европейската национална партия и от немските християндемократи, тъй като ги считат за по-малкото зло.

Дори в случай че изборната интензивност е ниска, той се съмнява да възникне коалиция сред обичайно огромните партии с болшинство над 120 депутати.

Клаус Шрамайер добави, че единствената реалистична политическа смяна след изборите би било едно решение на София да вдигне ветото против Скопие.

„ Трябва най-накрая да се приключи този антимакедонски фарс, който в действителност се разиграва само заради тактически съображения преди изборите, с цел да се завоюват националистическите среди. Иначе всичко ще си остане както досега - като се изключи някои дребни заврънтулки “, счита той.

По думите му най-важното за България през днешния ден е промяната на правосъдната система.

„ И най-много: би трябвало да се сътвори самостоятелен Висш правосъден съвет и такава Главна прокуратура, която да предстои на надзор. И безмилостно да се преследва корупция в правосъдната система “, приключва той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР